HŽPP
VAŽNA OBAVIJEST:

Zatvara se pruga Deanovec – Popovača

Modernizacija informatičkog i prodajnog sustava

Uz pomoć novih tehnologija povećat će se učinkovitost željezničke usluge

HŽPP ima za cilj povećati privlačnost javnog prijevoza unaprjeđivanjem koncepata upravljanja i modernizacijom voznog parka. Uz pomoć novih tehnologija orijentiranih tržištu i većim mogućnostima za korisnike, HŽPP će u sklopu projekta Modernizacija informatičkog i prodajnog sustava povećati učinkovitost željezničke usluge promicanjem i jačanjem internetskih prodajnih kanala, uslugom bežičnog interneta u vlakovima, modernizacijom mobilnih terminala, uvođenjem GPS sustava, osiguravanjem usklađenosti s normama u području informatike i kibernetičke sigurnosti, nadogradnjom podatkovnog centra sustava prodaje i sustava prodaje karata u vlaku te informiranjem putnika.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim se osiguravaju sredstva za financiranje prihvatljivih troškova projekta  potpisan je 19. lipnja 2024. između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i HŽ Putničkog prijevoza.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 17.274.304,18 EUR, a ukupni prihvatljivi troškovi iznose 13.819.443,34  EUR. Bespovratna sredstva u iznosu od 6.397.239,37 EUR osigurana su iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Razdoblje provedbe projekta je od 1.ožujka 2024. do 30. lipnja 2026., odnosno 28 mjeseci.