HŽPP

Bučijada u Ivanić-Gradu

5. i. 6.10. otputujte na najveći sajam proizvoda od buče

Bučijada je manifestacija koja svojim raznolikim sadržajem nudi kvalitetne proizvode, gastronomske užitke, zabavu i kulturni doživljaj za sve generacije, čime privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja. Manifestacija se održava od 2004. sa stalnom tendencijom širenja i upotpunjavanja novim sadržajima i uključenosti što više poljoprivrednih, kulturnih i ugostiteljskih subjekata. Najveći dio prodajnih i ugostiteljskih aktivnosti (prodajni sajam bučinog ulja, buća, bučinih proizvoda, ostalih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina) održava se u centru grada na tržnici Maznica, u Moslavačkoj ulici i Ulici kralja Tomislava te na Trgu Vladimira Nazora.

Ove se godine očekuje više od 170 izlagača među kojima su proizvođači bučinog ulja, piva od buče, pralina punjenih bučinom namazom, bučnica, bučokremšnita i ostalih proizvoda od buča. Na Bučijadi sudjeluje i veliki broj kreativaca čije proizvode možete naći u Moslavačkoj ulici i Ulici kralja Tomislava.

Središnji gradski park sja u punom sjaju s mnoštvo detalja i skulptura od buča. Mala Bučijada nudi sadržaje za djecu, radionice i igraonice i održava se u subotu i nedjelju na nalaze Sportskom parku Zelenjak svega par minuta pješice od centra grada. Ako želite istražiti okolicu, posjetite Posavski kukuruzni labirint.

Glazbeni program počinje u petak, a organiziran je i niz radionica. Ostala ugostiteljska ponuda dostupna je na Trgu Vladimira Nazora, u Sportskom parku Zelenjak i ugostiteljskim objektima u Ivanić-Gradu.

Pozivamo vas da do Ivanić-Grada otputujete Bučko-expressom.

Vozni red 5 i 6. listopada 2024. 

Polazak: Zagreb GK Zagreb GK 10.08 – Maksimir 10.17 – Sesvete 10.26 – Dugo Selo 10.38 – Ivanić-Grad 11.03

Povratak: Ivanić-Grad 18.30 – Dugo Selo 18.50 – Sesvete 19.01 – Maksimir 19.10 – Zagreb GK 19.19

Cijene karata

Cijena karte za povratno putovanje iznosi 3,90 EUR, a za djecu do 6 godina prijevoz je besplatan. Cijena prijevoza bicikla iznosi 1,10 EUR. Karte se kupuju na blagajnama.

Karte će vrijediti i u vlakovima koji iz Ivanić-Grada subotom polaze u 16.18 i 19.54, a  nedjeljom u 16.18, 19.54 i 20.58 sati.

Više informacija o prgramu Bučijade možete pronaći ovdje