HŽPP

I karlovački studenti besplatno

Od 1. veljače redovni studenti s područja Grada Karlovca prevoze se besplatno

U Uredu gradonačelnika Karlovca 17. siječnja 2024. potpisan je ugovor kojim će se redovni studenti s karlovačkog područja prevoziti besplatno vlakom. Ugovor su potpisali gradonačelnik Karlovca Damir Mandić i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić. U povodu potpisivanja ugovora gradonačelnik Mandić izjavio je:

Ovo je korisno za sve, posebno studente i roditelje i drago nam je da možemo sudjelovati. - izjavio je gradonačelnik Mandić.  

Od 1. veljače Grad Karlovac će redovnim studentima sufinancirati 9,95 eura koje sada plaćaju za mjesečnu kartu vlakom pa će od idućeg mjeseca vlakom do fakulteta i nazad putovati besplatno. Uvjet je da imaju prebivalište na području Karlovca i da su redovni studenti te da podnesu zahtjev objavljen na web stranici Grada Karlovca.

Vi ste među nekoliko većih gradova koji su se uključili u sufinanciraju prijevoza studentima. Ovo, a i besplatan prijevoz umirovljenicima, pomoći će povezivanju Karlovca i Zagreba- izjavio je Ukić, dodavši da oko 500 karlovačkih studenata, od kojih 85 posto svakodnevno, putuje na relaciji Karlovac – Zagreb i nazad.